Geboorteverwerking

Wij allen hebben deze meest grote overgang ervaren. Namelijk de weg van het Licht, de Bron of daar waar wij vandaan komen, naar het moment van conceptie, de periode bij de moeder in de buik, tot het geboren worden en de eerste indrukken daarna.
Het is de meest kwetsbare en afhankelijke periode, welke een bepalend startpunt vormt in een nieuw leven. Indrukken kunnen daardoor extra hard binnenkomen en zelfs traumatisch worden opgeslagen. Deze ervaringen kunnen blijvende sporen nalaten in de ontwikkeling van het kind. Dit kan op verschillende momenten in het leven duidelijk worden. Dit kan al vlot na de geboorte zijn of later tijdens de puberteit of het kan zelfs pas in de volwassenheid tot uiting komen. Gedragspatronen die terugkeren kunnen op verschillende momenten in het leven een vraag vormen.

Daarnaast kan de moeder zelf de bevalling als traumatisch hebben ervaren en daar nog problemen van ondervinden, welke een goede hechting tussen moeder en kind in de weg kunnen staan en dus ook weer door kunnen werken in de ontwikkeling van het kind.

Tijdens een Geboorteverwerking-afstemming luister ik heel specifiek naar de belevingservaring van het kind (of de volwassene zelf als kind) tijdens deze indrukwekkende reis. Het kind geeft hierbij zelf aan naar welk punt van de zwangerschap of de geboorte hij of zij terug wilt gaan, en samen kijken, voelen, ervaren we wat er nodig was, creëren we een opening naar verzachting, zodat er weer ruimte komt voor de zuivere, oorspronkelijke  hartsverbinding tussen moeder en kind.

Voor wie

Een Geboorteverwerking-afstemming kan gedaan worden voor je kind, maar ook voor je eigen geboorte en kan plaatsvinden vanaf 8 weken (na de uitgetelde datum van 40 weken zwangerschap) tot ongeacht welke leeftijd.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Als er sprake is van een huilbaby of baby met slaapproblemen
  • Kinderen die problemen hebben waarvan gedacht wordt, dat het te maken zou kunnen hebben met een moeilijke start in hun leven
  • Een moeder die een trauma heeft opgelopen van de bevalling (met toestemming van het kind zelf vanaf 10 jaar)
  • Een volwassene die zelf terug wil gaan naar het geboortemoment

img_20170124_130306

Print Friendly, PDF & Email
Logo_Lisette_V2
Luisterkindwerker
Lisette Ebben
info@lisetteebben.nl

Logo-Luisterkind-werkers

 

snu-logo